Pavlova med sitronkrem

Pavlova er en populær festkake i mange anledninger. Prøv denne med en nydelig og frisk sitronkrem. Den kalles også lemon curd. Denne kaken er perfekt til påske med sin ordentlige gule farge på toppen.

Dette trenger du til en kake:

Marengsbunn:
6 eggehviter, romtemperert
1 ts hvitvinseddik
250 g sukker
1 ss maizenna
1 ts vaniljesukker

Vaniljekrem:
2,5 dl helmjølk
0,5 dl fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukker
30 g maizenna
2 pl gelatin

1 boks (3 dl) pisket fløte

Sitronkrem:
Saft fra 3 middels store sitroner
4 eggplommer
150 g sukker
80 g Røros smør 1% havsalt

 1-2 appelsiner

Slik gjør du det:

Marengsbunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Visp eggehvite til et hardt skum og tilsett hvitvinseddik. Deretter tilsetter du litt og litt av sukker blandet med vaniljesukker og maizenna. Når marengsen er så stiv at du kan snu opp ned på bakebollen uten at den faller ut er den ferdig.
  3. Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett formet som et rektangel. Stek marengsen nederst i ovnen, senk temperaturen til 100 grader. Stek i omtrent 75-80 minutter. Avkjøl på rist. Marengsbunnen holder seg godt noen dager og kan derfor lages i forveien.

Vaniljekrem:

  1. Rør ut maizenna i en halv dl melk. varm så opp alt unntatt gelatinen til det tykner. Det skal ikke koke.
  2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut og rør inn i den varme kremen. Avkjøl kremen. Rør underveis slik at det ikke dannes snerk på toppen.
  3. Når den er avkjølt blander du vaniljekremen med pisket fløte og setter kaldt

Sitronkrem:

  1. Ha sitronsaft, smør og sukker i en kjele.
  2. Skru på lav varme og la smøret smelte. Pisk deretter i eggeplommene. Rør om på lav varme til den tykner. Vær forsiktig med temperaturen da eggene kan skille seg. Den skal tykne til vaniljesauskonsistens. La den avkjøles helt. Den vil også tykne litt etter den er avkjølt på grunn av smøret.

Montering:

  1. Fordel vaniljekremfyllet over marengsbunnen rett før servering
  2. Fordel deretter over sitronkrem og appelsin