Pasta med skjørost

Trenger du middagsstips må du prøve ut denne oppskriften! Vegetarisk, proteinrik, mettende og masse smak. Skjørosten gir gode proteiner til retten. Server evt. med godt brød til.

Dette trenger du for 2 porsjoner

200 g fersk pasta
1 boks cherrytomater
4 ss olivenolje
1 ss finhakket frisk oregano
1/2 fedd finhakket hvitløk
1/2 rødløk i tynne skiver
salt og pepper
300 g Skjørost
1 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du:

1. Kok pastaen i godt saltet vann.

2. Varm halvparten av oljen i en kjele på litt over middels varme.

3. Ha i løken og stek et minutt under omrøring.

4. Ha i hvitløken og stek et halvt minutt til. Ha så i tomatboksen og oregano, og la det småkoke i rundt 20 minutter.

5. Smak til med salt og pepper. Ha resten av oljen, blandet med timian, i en panne på middels varme.

6. Server med topping, feks. Røros Rømme, løyrom, noen biter rødløk og litt fersk dill.

7. Ha i osten og stek under forsiktig omrøring til osten er varm.

8. Fordel pasta, tomatsaus og ostetopping på varme tallerkener.