Panzanella – toskansk brødsalat

Rike mattradisjoner fra Røros og Toscana møtes i denne deilige salaten. Panzanella er en tradisjonsrik toskansk brødsalat, som gir nytt liv til daggammelt brød. Sammen med cottage cheese og rømmedressing har du en sommersalat som passer utmerket til både grillkjøtt og fisk, eller som en egen rett.

Dette trenger du til 4 personer

Ingredienser

200 g gammelt brød, skåret i terninger

600 g smakfulle tomater – gjerne ulike farger

40 g kapers uten lake

1 liten rødløk, skåret i terninger

68 ansjosfileter, finhakket

250 g paprika, syltet og grillet (finnes på glass eller boks)

Eplesidereddik

Ekstra virgin olivenolje

Fersk basilikum, hakket

Ristede pinjekjerner

3 ss Skjørost fra Røros-traktene

Panzanella – tomat- og brødsalat med skjørost

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160 grader og legg brødet på et stekebrett.
Ringle over litt olivenolje.
Stekes i 20–30 minutter til brødet er tørt og sprøtt.

Del tomatene i passe biter og strø over salt og pepper.
Ha i kapers, rødløk, ansjos, paprika, eplesidereddik og olivenolje.
Til sist, brødkrutongene.
Bland godt.
Strø over basilikum, pinjekjerner og skjørost.