Mysedrøm

I denne oppskriften skal du ikke skille klinten fra hveten, men kaseinet fra mysen.
Når du tilsetter sitronsaft til mjølk, endrer du pH-balansen i mjølka, og den deler seg i kasein og myse. Ved å sile væsken gjennom et kaffefilter, får du en klar mysedrikk. Sammen med svart te og tranebærjuice, har du en elegant og forfriskende mysedrøm.
Du kan også bruke lett- eller helmjølk i denne oppskriften. Men fordi det ikke er fett i mysen, har det ingenting å si for smaken.

Ingredienser

Sukkerlake:

100 g sukker

50 g vann

Mysedrøm:

1,5 dl svart te

1 dl tranebærjuice

0,5 dl sitronsaft

45 g sukkerlake

2 klyper salt

2 dl Skummet mjølk 0,1 % fett

Slik gjør du det:

Lag sukkerlake ved å blande sukker og vann i en kjele.
Varm opp på medium varme, og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp.

Bland sammen te, tranebærjuice, sitronsaft, sukkerlake og salt i en bolle.
Rør saltet har løst seg opp.
Hell over skummet mjølk.
La mjølkeblandingen stå i 30 minutter.
Sil blandingen gjennom et kaffefilter.

Server med isbiter.