Maki rolls med skjørost
Prøv deg på hjemmelaget sushi. Det smaker godt, du kan fylle den med dine favoritter og det vil imponere gjestene.
Du trenger
5 dl sushiris
7 dl vann
1,2 dl riseddik
3 ts sukker
Sushi Nori ark
Laks og/eller tunfisk
Avokado i tynne strimler
Agurk i tynne strimler
Sylta ingefær (valgfritt tilbehør)
Wasabi (valgfritt tilbehør)
Chilimajones (hjemmelaget eller kjøpt)
Soyasaus
Sesamfrø
Skjørost
Slik gjør du det
- Start med å koke risen med vannet til vannet begynner å forsvinne. Det tar ca 8 minutter. Kok opp i en annen kjele riseddikken og sukker. Slå dette varmt over risen. La dette stå på svak varme (styrke 2) med lokk i 10 minutter. Slå av plata og la den hvile videre i 10 min. Rør rundt og la den bli lunka før du bruker den.
- Skjær laks/tunfisk, avokado og agurk i tynne strimler.
- Hvis du har en rullematte til sushi gjør det jobben lettere. Fordel ris i et tynt lag på et noriark.
- Snu arket hvis du vil at risen skal være ytterst i rullen. Fordel deretter fisk, agurk, avokado og skjørost i midten. Pass på å ikke legge på for mye, da blir det vanskelig å rulle sammen.
- Start å rulle samtidig som du presser rullen sammen. La matten rulle oppover, mens makirullen samles inni matten. Legg rullen på en skjærefjøl med skjøten ned. Del rullen på midten til ca. åtte makibiter.
- Server med f.eks soyasaus, wasabi, sylta ingefær og chilimajones.