Lussekatter

Dette trenger du:

150 g romtemperert Røros Smør™

5 dl Bakemjølk

210 g + 1 ts sukker

½ pk gjær

1 g (ca 1 ts) safrantråder

½ ts salt

Ca 750 g siktet hvetemel

Rosiner til pynt

1 egg

Slik gjør du det:

  1. Knus safran i en morter sammen med 1 ts sukker.
  2. Varm melka til litt under 37 grader og hell den i en bakebolle.
  3. Smuldre gjæren i melkeblandingen og tilsett sukker.
  4. Tilsett resten av ingrediensene minus smøret og elt i minst 5 minutter, frem til deigen er samlet, blank og elastisk.
  5. Tilsett romtemperert Røros Smør til slutt og elt det godt inn.
  6. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse.
  7. Bak ut lussekatter, pynt med rosiner du dytter godt ned i deigen.
  8. Etterhev i ca. 30 minutter.
  9. Pensle bollene med pisket egg før steking, så blir de ekstra blanke og fine.
  10. Stek i forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca. 7 minutter.
  11. Avkjøl på rist.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).