Lettere rømmegrøt

Dette trenger du for 4 personer

1 beger Røros Rømme
2,5 dl Tjukkmjølk
2 dl hvetemel
5 dl lettmjølk
1/2 ts salt

Serveres med

rød saft
sukker
kanel
Røros Smør Mild

Slik gjør du:

1. Kok rømme og tjukkmjølk under lokk på middels varme i cirka 5 minutter. Rør så i halvparten av melet. Det er viktig at du rører kraftig slik at du ikke får klumper, og for å få smøret frem. Du kan så skumme av litt av smøret. Ta det av med en skje over i en liten sausmugge eller et sausnebb. Dette kan du gjerne gjøre i flere omganger.

2. Smøret du tar av, kan du servere varmt til grøten. Noen vil heller ha vanlig smør til, dette er en smakssak.

3. Rør i resten av melet, igjen er det viktig å vispe kraftig for å få en fløyelsmyk grøt. Spe med melken. Kok opp mellom hver gang du gjør dette.

4. Kok grøten i ca 5 minutter. Smak til med salt.
Server den med rømmesmøret eller vanlig smør, sukker og kanel. Rød saft er god drikke til.