Lag din egen softis i påska

Med snø, salt og litt kroppsarbeid får du din helt egen is-maskin. Det er superenkelt og kjempegøy for store og små.

Kombinerer du Røros Yoghurt med den søte og aromatiske Fløte blir smaken himmelsk.

Rist sammen denne deilige, iskalde fristelsen på null-komma-svisj!

Har du noen gang laget softis når du er ute på tur ?

Er skituren for lang for små føtter, kan du friste med deilig softis når dere kommer fram. Pakk ingrediensene med i tursekken og lag softis ved turmålet.

Prøv gjerne med ulike typer Røros Yoghurt. Fortell oss gjerne hva som er din favoritt.

God tur og kos dere!

 

Hjemmelaget softis på Rørosvis

0,5 dl Røros Fløte

2 ss Røros Yoghurt Tyttebær (eller en annen smak)

1 ss søtt (sukker eller annet)

Du trenger også

2 beger med lokk – et på ca 2 liter og et på ca 3 dl

Slik gjør du

1. Ha i 1 kopp salt og snø i det store begeret. Skal dekke 3/4 av begeret.

2. Hell fløte, yoghurt og søtning i det lille begeret. Sett på lokk.

3. Legg det lille begeret i det store og sett på lokk. Evt bruk poser hvis du ikke har beger tilgjengelig

Rist i ca 3-4 minutter.

Tiden kommer an på temperaturen ute og hvor hardt du rister.

Husk å bruk votter!

Nå er det bare å røre sammen isen og kose seg

Alle foto: Fjell-Ljom

Film: Rørosmeieriet