Kanelboller

Er det mulig å gjøre kanelboller enda bedre? Ja faktisk! Med gode råvarer blir kanelbollene ekstra smakfulle og holder seg saftige lenge.

Dette trenger du for omtrent 40 kanelboller

Deig:

300 g Røros Smør 1 % havsalt
1 l Helmjølk
300 g sukker
1/2 pk fersk gjær
2 kg hvetemel, cirka

Fyll:

200 g romtemperert Røros Smør 1 % havsalt
200 g sukker
3 ss kanel
1 egg til pensling

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele, ikke la det koke. Tilsett så melk litt etter litt. Væsken skal ha en temperatur mellom lunken til 37 grader. Tilsett deretter sukkeret og rør litt rundt.  Husk at jo lavere temperatur, jo lengre hevetid må du påregne.

2. Smuldre gjær i en liten kopp og rør den ut i litt av væsken. Tøm så gjærblandingen opp i en bakebolle sammen med resten av væsken. Tilsett hvetemel til du har en fin konsistens på deigen. Deigen eltes til den slipper bollen, minst 10 minutter.

3. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i minst 1 time.

4. Sett stekeovnen på 200 grader.

5. Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel i en bolle. Del deigen i to og kjevle ut til passe tykkelse. Smør utover fyllet, rull sammen og skjær brede stykker Legg bollene på en stekebrett med bakepapir med en av de flate sidene ned. Dekk med plast og etterhev i minst 30 minutter på et lunt sted.

6. Rett før steking pensler du med et vispet egg. Stek i 9-13 minutter midt i ovnen, avhengig av hvor godt stekt du liker dem. Avkjøl på rist.