Juletorsk med Sandefjordsmør

Dette trenger du:

800 g torsk loin

1 l Økologisk Helmjølk

4 ss salt

2 ts hel pepper

4 stk laurbærblad

 

600 g mandelpotet

 

600 g kålrot

300 g gulrot

150 g Økologisk Røros Smør 1% Havsalt

0,5 dl Økologisk fløte 39% fett

Salt & pepper

 

2 dl Økologisk fløte 39% fett

1/2 ts jevner

200 g Økologisk Røros Smør 1% Havsalt

3 ss fersk gressløk

1 ss sitronsaft

Slik gjør du det:

Skrell og kutt kålrot og gulrot i terninger. Kok til de er helt møre. Sil av vannet og ha i smør og fløte, mos til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Lag melkeblanding til torsken ved å varme opp helmelk, salt, pepper og laurbærblad til 80 grader. La blandingen kjøle seg ned før du legger i torsken og lar den ligge en time. Etter en time har gått varmer du opp blandingen til kokepunktet mens torsken ligger i og lar torsken trekke i ca ett kvarter.

Kok opp fløte med maisenna og tilsett kaldt smør under omrøring. Ta sausen av varmen og smak til med sitronsaft, gressløk, salt og pepper. Server med mandelpotet.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet). 

 

Oppskrifter av Simen Vatne / SimenVatne.no