Julelefse med revet brunost

Dette trenger du:

1,5 kg hvetemel

500 g sukker

250 g Økologisk Røros Smør

1 liter Økologisk Tjukkmjølk fra Røros

2 ts natron

2 ts bakepulver

 

500 g Økologisk Røros Smør

400 g sukker

2 ss kanel

100 g revet brunost

Slik gjør du det:

Smelt smør i en kjele, tilsett tjukkmelk og rør godt. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett blandingen av smør og tjukkmelk. Bland godt sammen med hendene til du får en jevn og fin deig. Dekk deigen med plastfolie og la de stå kaldt i 1 time.

Lag smørkrem ved å blade samme smør, sukker, kanel og revet brunost. Pisk til du får en luftig smørkrem, ikke sett kremen kaldt da de fort blir hard.

Ta deigen ut av kjøleskapet og del i biter, du velger selv hvor store lefser du ønsker. Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse og stek lefsene i en tørr panne i 1-2 minutter på hver side.

Avkjøl lefsene under et kjøkkenhåndkle før du smører smørkremen jevnt utover og legger en til lefse på toppen. Del opp lefsene til ønsket størrelse.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet). 

 

Oppskrifter av Simen Vatne / SimenVatne.no