Julelefse med revet brunost
Dette trenger du:
1,5 kg hvetemel
500 g sukker
250 g Økologisk Røros Smør
1 liter Økologisk Tjukkmjølk fra Røros
2 ts natron
2 ts bakepulver
500 g Økologisk Røros Smør
400 g sukker
2 ss kanel
100 g revet brunost
Slik gjør du det:
Smelt smør i en kjele, tilsett tjukkmelk og rør godt. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett blandingen av smør og tjukkmelk. Bland godt sammen med hendene til du får en jevn og fin deig. Dekk deigen med plastfolie og la de stå kaldt i 1 time.
Lag smørkrem ved å blade samme smør, sukker, kanel og revet brunost. Pisk til du får en luftig smørkrem, ikke sett kremen kaldt da de fort blir hard.
Ta deigen ut av kjøleskapet og del i biter, du velger selv hvor store lefser du ønsker. Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse og stek lefsene i en tørr panne i 1-2 minutter på hver side.
Avkjøl lefsene under et kjøkkenhåndkle før du smører smørkremen jevnt utover og legger en til lefse på toppen. Del opp lefsene til ønsket størrelse.
Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).
Oppskrifter av Simen Vatne / SimenVatne.no