Juleknuter

Dette trenger du:

150 g Økologisk Røros Smør

1 kg hvetemel

2 dl sukker

0,5 ts salt

6 dl Økologisk Gårdsmjølk fra Røros

1 stk egg

1 pk fersk gjær

 

150 g Økologisk Røros Smør

5 ss sukker

2 ss brunt sukker

1 ts kanel

1 ts nellik

1 ts allehånde

Slik gjør du det:

Bland sammen alle ingrediensene til deigen og elt den godt i minst 15 minutter i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 1,5 time.

Pisk sammen alle ingrediensene til smørkremen, la smøret stå på kjøkkenbenken en time før du skal lage kremen slik at det er litt mykt, da blir kremen luftigere og lettere å smøre ut.

Når deigen er klar kjevler du den ut og smører på smørkremen jevnt. Brett deigen sammen slik at du får en dobbelbrettet deig med bredde på 20 cm. Skjær deigen i strimler på ca 2×20 cm og form disse til en knute

Legg knutene på et bakebrett med bakepapir og la dem etterheve i 45 minutter.

Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.

Server gjerne sammen med et kaldt glass Økologisk Gårdsmjølk!

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet). 

 

Oppskrifter av Simen Vatne / SimenVatne.no