Iskrem med Røros Rømme

Prøv denne spennende oppskriften på is basert på Røros Rømme. Syrlig og søt og basert på en god råvare. Den passer perfekt ved siden av brownie.

Dette trenger du

3 dl Røros Rømme
1 dl Helmjølk
1 dl sukker
1 egg
1 vaniljestang

Slik gjør du:

Med iskremmaskin:

1. Skill ut vaniljefrøene fra vaniljestangen med en skarp kniv.

2. Visp egg og sukker luftig med en håndmikser. Visp inn mjølka, sukkeret, rømmen og vaniljestangen.

3. Sørg for at iskremmaskinen står i «frysemodus», hell røren oppi og la de få iskremkonsistens. Aller helst lar du iskremen være i fryseren til neste dag, dersom du er utålmodig kan du ta den etter cirka 2-3 timer.

Uten iskremmaskin:

Ha massen i en ildfast form og plasser i fryseren. Visp i isen hvert 20 minutt til isen har fått passe konsistens.