Ingredienser Rørosmeieriet ikke bruker
E-stoffer? Tilsetningsstoff? Matkosmetikk? Stabilisator? Emulgator? Konserveringsmiddel?
Vi gjør det enkelt. Vi lover å produsere økologiske produkter som er lite bearbeidet og laget av gode råvarer som er forståelige for folk flest. Mat laget av mat. Vi vil lage mat som er minst mulig prosessert. Vi jobber også med holdbarheten til våre produkter, med konsistens og med smak, men vi jobber med naturlige råvarer og med meierifagets tilnærming til eksempelvis temperatur, tid og trykk.
Dette innebærer at vi IKKE bruker følgende tilsetningsstoff i våre produkter:
Rørosmeieriet bruker ikke acesulfam K i sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke aspartam i sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke dekstrose i sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke gelangummi sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke guarkjernemel sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke kaliumsorbat sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke karragenan sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke karboksymetylcellulose sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke kunstig aroma sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke modifisert stivelse sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke mono- og diglyserider av fettsyrer sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke natriumsitrater sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke pektin i sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke polydekstrose av mais i sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke trinatriumsitrat i sine produkter.
Rørosmeieriet bruker ikke xantangummi sine produkter.
Disse ingrediensene finner du i våre produkt:
Blåbær
Havsalt
Jordbær
Kaffe
Kakao
Kjernemelk
Melk
Melkesyrebakterier
Osteløpe
Rabarbra
Skummetmelkpulver
Solbærjuice
Solsikkeolje – 0,1% i Iskaffe med Mjølk og Sjokomjølk. Brukes i kakao- og kaffekonsentrat til smaksatt melk for å få jevnere konsistens
Sukker – uraffinert rørsukker
Tapiokamel – brukes i kakao- og kaffe-konsentrat til smaksatt melk for å få jevnere konsistens
Tettekultur – stelles og podes hos oss, inneholde aktive melkesyrebakterier, prebiotiske og probiotiske og brukes bla. til å lage tjukkmjølk
Tyttebær
Vaniljeekstrakt
Vaniljefrø
Yoghurtkultur
Pasteurisering og homogenisering
De aller fleste av våre produkter er lavpasteurisert på skånsomt vis og ikke-homogenisert.
Pasteurisering er oppvarming over en viss tid. Meieriteknisk deles det inn i lavpasteurisering, høypasteurisering og ultrahøypasteurisering.
Homogenisering er å utsette melka for trykk slik at melkefettet endrer form og fordeler seg jevnt i melka. I sin naturlige form så vil melkefett flyte opp på toppen slik som en ser feks. på vår Tjukkmjølk og vår Gårdsmjølk
Følgende produkter er høypasteurisert:
Røros Yoghurt
Lettrømme 10%
Lett Crème fraîche 18%
Følgende produkter er homogenisert:
Helmjølk
Lettmjølk 1,2 og 0,7%
Fersk Laktosefri Lettmjølk
Røros Yoghurt
Lettrømme 10%
Lett Crème fraîche 18%