Hvit pizza med Røros Rømme-dressing

Hvit pizza har blitt populært og det med god grunn. Røros Rømme passer perfekt til pizza og gir pizzaen et godt løft.

Dette trenger du til 4 personer:

Pizzadeig:
500 g hvetemel
4 g tørrgjær
15 g salt
0,5 dl olivenolje
400 g kaldt vann
Durumhvete til utbaking

Røros Rømme-dressing:
250g Røros Rømme
1 fedd hvitløk, finkuttet
1 ts sitronsaft
Litt grønn chili, finkuttet
Salt og pepper

Topping alternativ 1: Mozzarellaost og rå steinstopp i skiver
Topping alternativ 2 : Sikrogn og dill

Slik gjør du det:

Pizzadeig:

  1. Bland sammen alt og la stå i 2 timer i romtemperatur. Vend/strekk deigen forsiktig i 5 min.
  2. La deigen stå ytterligere 2 timer, vend og strekk deigen forsiktig på nytt (nå i ca. 10 min) til du har en elastisk og smidig deig.
  3. Del opp i 4 deler og la disse heve i ytterligere 1 time.
  4. Bak ut deigen til passende bunner og bruk durumhvete til utbakingen.

Røros Rømme-dressing:

  1. Bland alle ingrediensene til dressingen og topp de utbakte bunnene med dressingen.

Topping og steking:

  1. Alternativ 1: Stek pizza med Røros Rømmme-dressing, mozzarellaost og rå steinsopp i skiver. Etter steking pynter du med frisk ruccola og noen dråper av stensoppoljen fra confiteringen.
  2. Alternativ 2: Stek pizza med Røros Rømme-dressing og mozzarellaost. Server med sikrogn. Topp med mer Røros Rømmesaus og dill.