Horn fylt med skjørost og spekeskinke

Disse skinkehornene med skjørost og spekeskinke er en skikkelig god kombo.

Passer perfekt til frysing og matpakka.

Dette trenger du til ca. 20 horn:

500 g siktet mel

250 g fin sammalt mel

250 g grov sammalt mel

100 g Røros Smør™, smeltet

7 dl temperert Syrna Naturell eller evt. helmjølk

1 pk gjær

2 ts sukker

1 ts salt

Skjørost og spekeskinke

Fersk basilikum eller andre urter

Egg til pensling før steking

Slik gjør du det:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
  3. Rør ut gjær i væsken.
  4. Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i omtrent 10 minutter.
  5. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  6. Ha deigen over på melet overflate, og del opp i to emner. Kjevle ut hvert emne til en flat, rund leiv.
  7. Del opp leiven i trekanter. Legg på fyllet i den brede enden.
  8. Rull sammen fra den brede enden og inn mot spissen.
  9. Legg over på stekebrett og bøy dem litt slik at de får ønsket form. Etterhev i ca 30 minutter.
  10. Pensle med egg og strø på valmuefrø før steking.
  11. Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 15 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
  12. Avkjøl på rist.