Hengt yoghurt – tjukkere yoghurt med mange bruksområder

Slik lager du yoghurt filtrert gjennom et kaffefilter med Røros Yoghurt naturell.

Yoghurten får en tjukk konsistens som kan brukes som f.eks smøreost, i desserter eller grilltilbehør (krydret), lage tzatsiki eller på tapasbordet. Mulighetene er mange.

Her får du tips til to måter å bruke den hengte yoghurten på.

Hengt yoghurt

1 beger Røros Yoghurt Naturell

1 kaffefilter eller rent klede

1 bolle

1 sil

Slik gjør du det

1. Finn frem en kaffetrakter, kaffefilter og yoghurt. Alternativt kan du bruke et dørslag med kaffefilter over en bolle slik at det kan renne fra seg ned i bollen.

2. Ha over yoghurt i filteret, dekk til med plast eller bivoksark og sett i kjøleskap over natten. Eventuelt kan den stå framme noen timer. Jo lengre den står jo tykkere blir den. Fordelen med å ha den ute i romtemperatur er at mysen slipper lettere. Har du den i kjøleskap må den stå lengre.

3. Dagen etter eller etter noen timer kan du se at mysen har rent av og yoghurten er klar.

4. Du kan smakstilsette yoghurten med det du ønsker.

Den filtrerte yoghurten har samme holdbarhet som datoen på yoghurtbegeret.

Hengt yoghurt på ristet brød med tomat og timian

2 ss hengt yoghurt

2 skiver tomat

Fersk timian

Flaksalt

1 skive brød

 

Rist brødet i panna med litt olivenolje på. Fordel først den hengte yoghurten på skiva før den toppes med tomatskiver, flaksalt og timian.

Hengt yoghurt med bær, valnøtter og honning

Valgfri mengde hengt yoghurt

Bær etter eget ønske

En liten neve valnøtter

Honning

 

Ta en valgfri porsjon hengt yoghurt i en skål og topp med bær, honning og valnøtter.