Havrescones med skjørost
Scones er lette å lage og med få ingredienser. Disse sconsene med skjørost er protienrike og metter godt. Med havre, kjerner og egg i tillegg blir dette en næringsbombe.
Dette trenger du:
500 g Skjørost
En dæsj Tjukkmjølk, eventuelt en annen mjølk
1 ts salt
1 ts bakepulver
3 egg
300 g havregryn
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerner
Slik gjør du det:
- Varm stekeovnen til 180 grader.
- Bland sammen egg, Tjukkmjølk og Skjørost og kjør glatt med en stavmikser.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen. Deigen skal være klissete og fast.
- Fordel deigen utover et bakepapir til en rektangulær form.
- Bruk en kniv og del opp i 6 eller 8 stykker, alt etter hvor stor du liker dem. Ikke skjær helt igjennom.
- Stek midt i ovnen i omtrent 50 minutter.