Havregrøt med epler og ristede mandler

Havregrøt med eple, ristede mandler og honning er en perfekt smakskombinasjon spør du oss. Med norske epler i sesong blir det enda bedre. Den kan varieres i det uendelige og er et næringsrikt måltid.

Havregryn er rik på jern, protein, sink, magnesium, folsyre, kalium og vitamin B1 og B6 og fiberet betaglukan. Koker man i tillegg grøten på melk som er rik på kalsium, proteiner, fosfor, vitamin B2 og vitamin B12 og topper med en fettkilde som f.eks nøtter og en C-vitaminkilde som f.eks bær, har du et supermåltid.

Du trenger

1 dl havregryn, gjerne økologiske
2,5 dl valgfri melk
1 liten klype salt

Topping:
1/2 eple, gjerne norskt og økologisk
En liten neve madler
En dæsj honning eller annen søtning

Slik gjør du

  1. Kok opp havregryn, melk og salt og la det koke til ønsket konsistens
  2. Kutt opp et halvt eple, og hakk mandler. Ha mandlene over i en tørr stekepanne og rist de noen minutter til de blir gylne.
  3. Topp grøten med eplebiter, ristede mandler, honning og kanel.