Havregrøt med epler og ristede mandler
Havregrøt med eple, ristede mandler og honning er en perfekt smakskombinasjon spør du oss. Med norske epler i sesong blir det enda bedre. Den kan varieres i det uendelige og er et næringsrikt måltid.
Havregryn er rik på jern, protein, sink, magnesium, folsyre, kalium og vitamin B1 og B6 og fiberet betaglukan. Koker man i tillegg grøten på melk som er rik på kalsium, proteiner, fosfor, vitamin B2 og vitamin B12 og topper med en fettkilde som f.eks nøtter og en C-vitaminkilde som f.eks bær, har du et supermåltid.
Du trenger
1 dl havregryn, gjerne økologiske
2,5 dl valgfri melk
1 liten klype salt
Topping:
1/2 eple, gjerne norskt og økologisk
En liten neve madler
En dæsj honning eller annen søtning
Slik gjør du
- Kok opp havregryn, melk og salt og la det koke til ønsket konsistens
- Kutt opp et halvt eple, og hakk mandler. Ha mandlene over i en tørr stekepanne og rist de noen minutter til de blir gylne.
- Topp grøten med eplebiter, ristede mandler, honning og kanel.