Havrebrød med Bakemjølk

Lukten av nybakt brød som kommer imot deg. Det er ikke mye som slår et godt, sunt og saftig hjemmelaget brød.
Dette brødet er laget med Bakemjølk som gir et ekstra saftig og luftig bakeresultat.

Du trenger

1 liter Bakemjølk
1 pk fersk gjær
2 ts salt
100 gram havrekli
300 gram havregryn
100 gram havremel
ca 500 gram hvetemel

Slik gjør du

  1. Varm ca 1-2 dl av Bakemjølka til 37 grader. Rør ut gjæren i melka og ha det over i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Ha i hvetemel tilslutt for å evt kunne justere mengden slik at deigen ikke blir for fast. Deigen skal være klissete.
  3. Dryss litt mel over deigen og sett den til heving på kjøkkenbenken i en time.
  4. Ha deigen ut av bollen og elt den sammen med litt mel.
  5. Del deigen i to like emner og ha det over i to brødformer og sett til etterheving i 30 min.
  6. Stek på 200 grader i 40-45 min på nederste rille.