Havrebrød
Lukten av nybakt brød som kommer imot deg. Det er ikke mye som slår et godt, sunt og saftig hjemmelaget brød.
Du trenger
1 l Økologisk Tjukkmjølk 1,5 % fett
1 pk fersk gjær
2 ts salt
100 gram havrekli
300 gram havregryn
100 gram havremel
ca 500 gram hvetemel
Slik gjør du
- Varm ca 1-2 dl av Tjukkmjølka til 37 grader. Rør ut gjæren i mjølka og ha det over i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Ha i hvetemel tilslutt for å evt kunne justere mengden slik at deigen ikke blir for fast. Deigen skal være klissete.
- Dryss litt mel over deigen og sett den til heving på kjøkkenbenken i en time.
- Ha deigen ut av bollen og elt den sammen med litt mel.
- Del deigen i to like emner og ha det over i to brødformer og sett til etterheving i 30 min.
- Stek på 200 grader i 40-45 min på nederste rille.