Gunns julekake

Denne julekaka har blitt en favoritt blant flere av våre ansatte og en favoritt i advents- og juletiden. Nytes med et tjukt lag med Røros Smør og brunost. Dette er en klassisk søt hvetekake som har blitt bakt i generasjoner.

Dette trenger du for 3 julekaker

6 dl Helmjølk eller Bakemjølk
1 pk tørrgjær
2 egg
2 dl sukker
200 g Røros Smør 1% havsalt
2 ts kardemomme
1 kg siktet hvetemel

Slik gjør du:

  1. Varm opp mjølka til 37 grader, tilsett eggene og visp til jevn blanding i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
  2. Tilsett deretter Røros Smøret, mel, sukker, tørrgjær og kardemomme og elt alt godt sammen.
  3. Legg et klede eller plastfolie over og la den heve til deigen har dobbel størrelse, dvs. i ca 1 time.
  4. Strø på mel og velv deigen ut på bordet. Kna inn ca 3 dl rosiner. Du kan også bruke sukat eller korinter hvis du liker det.
  5. Bak ut til 3 brød og legg i smurte brødformer.

6. Dekk til og la de etterheve i ca 40 min.

7. Pensle brødene med pisket egg før steking, så de får blank overflate.

8. Stek på 200 gr i ca 30 min. Avkjøl på rist.

Kakene kan godt fryses.