Gunns julekake
Denne julekaka har blitt en favoritt blant flere av våre ansatte og en favoritt i advents- og juletiden. Nytes med et tjukt lag med Røros Smør og brunost. Dette er en klassisk søt hvetekake som har blitt bakt i generasjoner.
Dette trenger du for 3 julekaker
6 dl Helmjølk eller Bakemjølk
1 pk tørrgjær
2 egg
2 dl sukker
200 g Røros Smør 1% havsalt
2 ts kardemomme
1 kg siktet hvetemel
Slik gjør du:
1. Legg et klede eller plastfolie over og la den heve til deigen har dobbel størrelse, dvs. i ca 1 time.
2. Strø på mel og velv deigen ut på bordet. Kna inn ca 3 dl rosiner. Du kan også bruke sukat eller korinter hvis du liker det.
3. Bak ut til 3 brød og legg i smurte brødformer.
4. Dekk til og la de etterheve i ca 40 min.
5. Pensle brødene med pisket egg før steking, så de får blank overflate.
6. Stek på 200 gr i ca 30 min. Avkjøl de på rist.
Kakene kan godt fryses.