Gunns julekake
Denne julekaka har blitt en favoritt blant flere av våre ansatte og en favoritt i advents- og juletiden. Nytes med et tjukt lag med Røros Smør™ og brunost. Dette er en klassisk søt hvetekake som har blitt bakt i generasjoner.
Dette trenger du for 3 julekaker
6 dl Helmjølk
1 pk tørrgjær
2 egg
180 dl sukker
200 g Røros Smør™ 1 % havsalt
2 ts kardemomme
1 kg siktet hvetemel
Valgfri mengde rosiner
Slik gjør du:
- Varm opp mjølka til 37 grader, tilsett eggene og visp til jevn blanding i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
- Tilsett deretter smør, mel, sukker, tørrgjær og kardemomme og elt alt godt sammen.
- Legg et klede eller plastfolie over og la den heve til deigen har dobbel størrelse. Det tar omtrent 1 time.
- Strø på mel og velv deigen ut på bordet. Kna inn ca 3 dl rosiner. Du kan også bruke sukat eller korinter hvis du liker det.
- Bak ut til 3 brød og legg i smurte brødformer.
6. Dekk til og la de etterheve i ca 40 min.
7. Pensle brødene med pisket egg før steking, så de får blank overflate.
8. Stek på 200 gr i ca 30 min. Avkjøl på rist.
Kakene kan godt fryses.