Gule bomber

Gule bomber er små makroner fylt med gul krem. Kan minne om suksessterte, og er virkelig en smakseksplosjon i munnen.

Du trenger:

Gul krem

3 stk eggeplommer
1,25 dl Økologisk Fløte
80 g sukker
1,5 ts maisstivelse
0,5 ts vailjesukker
100 g Økologisk Røros Smør™ 1% Havsalt

Makronmasse

3 stk eggehviter
150 g sukker
230 g mandler

Sjokolade til pynting

150 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Gul krem

  1. Ha eggeplommer, sukker, fløte, maisstivelse og vaniljesukker i en kjele og visp det sammen. Varm forsiktig opp til det koker mens du hele tiden rører. La det koke til du har en tjukk krem. Det tar rundt 2 minutter.
  2. Trekk kjelen vekk av varmen og pisk inn smøret. Ha alt over i en skål og legg plastfolie på den varme kremen. Sett i kjøleskapet. Kremen skal bli helt kald.

Makronmasse

  1. Ha mandlene i en blender og mal til mandelmel.
  2. Pisk eggehviter til du får myke topper, og pisk deretter inn sukker. Pisk i 10 minutter før du vender inn mandelmelet. Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakebrett dekket med bakepapir.
  3. Stekes på 180 grader i omtrent 15 minutter. La dem kjøle seg ned på brettet før du løfter dem forsiktig over på en rist.

Montering og pynting

  1. Ha kremen over i en sprøytepose. Sprøyt gul krem på den flate delen av en makron og klem sammen med en annen.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad. Ringle sjokolade over bombene. Legg dem over på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Gule bomber kan spises med det samme eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.