Flatbrød med Tjukkmjølk
Flatbrød med sesamfrø, bakt med Tjukkmjølk. Helt nydelig tilbehør til det meste av mat.
Du trenger
6 dl vann
6 dl Tjukkmjølk
1,5 kg Rugmel finmalt
300 gr Sammalt hvete grovmalt
1 ts sukker
1 ts salt
Slik gjør du det
- Kok opp melk og vann.
- Bland mel, salt og sukker i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett den kokende væsken. La det stå og avkjøle seg litt før du begynner å elte. Tilsett mer mel hvis deigen er løs. Deigen skal være fast og slippe bollen.
- Sett deigen kaldt i minst 4 timer, den kan godt stå kaldt til neste dag.
- Ha godt med mel på bakebordet før du legger på deigen. Elt deigen godt. Lag 4 «pølser» ca 8 cm i diameter.
- Skjær ca 1-2 cm tykke skiver. Kjevle dem så tynne som mulig. Bruk godt med mel i begynnelsen.
- Legg leivene på en takke, bruk middels varme og prøv deg fram. Børst av melet når flatbrødet har blitt stivt. Snu så flatbrødet og stek litt på den andre siden. Avkjøles på tørr rist. Hvis flatbrødet ikke er helt tørt og sprøtt, kan du steke flatbrødet i stekeovnen på ca 50 gradet til de er helt tørre. Avkjøles på rist.