Filtrert/hengt yoghurt

Slik lager du yoghurt filtrert gjennom et kaffefilter med Røros Yoghurt naturell.

Yoghurten får en tykk konsistens som kan brukes som f.eks smøreost, i desserter eller grilltilbehør (krydret), lage tzatsiki eller på tapasbordet.

Sjekk ut filmen nederst på denne siden.

Hengt yoghurt

1 beger Røros Yoghurt Naturell

1 kaffefilter

1 kaffetrakter

Slik gjør du det

1. Finn frem en kaffetrakter, kaffefilter og yoghurt. Alternativt kan du bruke et dørslag med kaffefilter over en bolle slik at det kan renne fra seg ned i bollen.

2. Ha over yoghurt i filteret, dekk til med plast eller bivoksark og sett i kjøleskap over natten. Eventuelt kan den stå framme noen timer. Jo lengre den står jo tykkere blir den. Fordelen med å ha den ute i romtemperatur er at mysen slipper lettere. Har du den i kjøleskap må den stå lengre.

3. Dagen etter eller etter noen timer kan du se at mysen har rent av og yoghurten er klar.

4. Du kan smakstilsette yoghurten med det du ønsker.
Smøreost: tilsett krydder og urter etter eget ønske og bruk til f.eks ost og kjeks eller under salt pålegg på brødskiva.
Søt variant: bruk som en hverdagsdessert med honning og nøtter over.

Den filtrerte yoghurten har samme holdbarhet som datoen på yoghurtbegeret.