Fersken og krem

Fersken og krem er en enkel dessert som smaker himmelsk. Saftig fersken, luftig krem i harmoni med frisk sitron og mynte. Desserten kan varieres i det uendelige. Hvorfor ikke bytte ut fersken med blåbær, nektariner, jordbær, bringebær eller moreller? Det trenger heller ikke være så komplisert som i denne oppskriften. Bare fersken og krem er også helt nydelig.

Du kan bruke hermetiske ferskener i denne oppskriften. Da tørker du godt av dem, og du trenger ikke sukker i ferskenblandingen.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

4 modne ferskener

1 ts sitronskall

70 + 10 g sukker

3 dl kald Økologisk Fløte 39% fett

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

Topping:

Litt ekstra sitronskall

Friske mynteblader

Kanel

Fersken og krem

Slik gjør du det:

1. Del ferskenene i båter og skrell dem.

2. Bland fersken, sitronskall, 70 gram sukker og salt i en bolle. La blandingen stå mens du lager kremen.

3.  Hell fløten i en bolle sammen med 10 gram sukker og 1 teskje vaniljesukker og visp til luftig krem.

4. Fordel ferskenene i bunnen av serveringsskålene og spre kremen over.

5. Dunk skålene lett i benken for å fordele kremen mellom ferskenbitene.

6. Dekk til hver skål og sett dem inn i kjøleskapet i minst en time og opptil to dager.

7. Når de er klare for å spises, topper du med mer sitronskall, noen friske mynteblader og et dryss kanel.