Fersken og krem
Fersken og krem er en enkel dessert som smaker himmelsk. Saftig fersken, luftig krem i harmoni med frisk sitron og mynte. Desserten kan varieres i det uendelige. Hvorfor ikke bytte ut fersken med blåbær, nektariner, jordbær, bringebær eller moreller? Det trenger heller ikke være så komplisert som i denne oppskriften. Bare fersken og krem er også helt nydelig.
Du kan bruke hermetiske ferskener i denne oppskriften. Da tørker du godt av dem, og du trenger ikke sukker i ferskenblandingen.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
4 modne ferskener
1 ts sitronskall
70 + 10 g sukker
3 dl kald Økologisk Fløte 39% fett
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
Topping:
Litt ekstra sitronskall
Friske mynteblader
Kanel
Slik gjør du det:
1. Del ferskenene i båter og skrell dem.
2. Bland fersken, sitronskall, 70 gram sukker og salt i en bolle. La blandingen stå mens du lager kremen.
3. Hell fløten i en bolle sammen med 10 gram sukker og 1 teskje vaniljesukker og visp til luftig krem.
4. Fordel ferskenene i bunnen av serveringsskålene og spre kremen over.
5. Dunk skålene lett i benken for å fordele kremen mellom ferskenbitene.
6. Dekk til hver skål og sett dem inn i kjøleskapet i minst en time og opptil to dager.
7. Når de er klare for å spises, topper du med mer sitronskall, noen friske mynteblader og et dryss kanel.