En sommertallerken med tjukkmjølk

Dette trenger du

2 dl Tjukkmjølk
4 grove kavringer eller flatbrød
sukker

Slik gjør du:

1. Hell tjukkmjølka i en dyp tallerken. Ta så skjeen og visp litt forsiktig opp i melken til den blir litt tynnere i konsistensen og enklere å spise. Knus så kavringene eller flatbrødet opp i mjølka. Jeg bruker fullkornsskorper. Strø på sukker. Og vips, så har du én stk spiseklar tradisjonsrik sommertallerken foran deg. Enkelt og herlig forfriskende i sommervarmen. Kos deg!

Tips! Det er også veldig godt med noen biter spekemat ved siden av.

Tjukkmjølk er typisk sommermat i vår region, og det er ikke uten grunn. På tradisjonsvis spises tjukkmjølka slik som mange spiser yoghurt og når det er varmt og klamt, så er det skikkelig deilig å spise en frisk tallerken med tjukkmjølk!