En sommertallerken med tjukkmjølk

Økologisk Tjukkmjølk fra Røros lages med Rørosmeieriets særegne tettekultur. Et annet navn på tjukkmjølk er tettemelk. Tettekulturen gir mjølka lang holdbarhet, tykk konsistens og en mild syrnet smak.

Tjukkmjølk er typisk sommermat i Røros-regionen, og det er ikke uten grunn. På tradisjonsvis spises tjukkmjølka slik som mange spiser yoghurt og når det er varmt og klamt, så er det skikkelig deilig å spise en frisk tallerken med tjukkmjølk!

Dette trenger du

2 dl Tjukkmjølk
4 grove kavringer eller flatbrød
sukker

Slik gjør du:

1. Hell tjukkmjølka i en dyp tallerken. Ta så skjeen og visp litt forsiktig opp i melken til den blir litt tynnere i konsistensen og enklere å spise. Knus så kavringene eller flatbrødet opp i mjølka. Jeg bruker fullkornsskorper. Strø på sukker. Og vips, så har du én stk spiseklar tradisjonsrik sommertallerken foran deg. Enkelt og herlig forfriskende i sommervarmen. Kos deg!

Tips! Det er også veldig godt med noen biter spekemat ved siden av.

Tjukkmjølk er typisk sommermat i vår region, og det er ikke uten grunn. På tradisjonsvis spises tjukkmjølka slik som mange spiser yoghurt og når det er varmt og klamt, så er det skikkelig deilig å spise en frisk tallerken med tjukkmjølk!