Cottage cheese vant årets meieriprodukt

Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerte mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ferskosten Nyr fra Grøndalen Gård. Vinneren ble kåret under den store matgallaen og finalen i Stavanger i kveld, 6. januar 2017.

Juryen uttaler

Vinneren har laget et svært godt produkt og er dyktig og tydelig i sin kommunikasjon rundt produktet og sitt verdigrunnlag gjennom produktets emballasje. Produktet i seg selv har en ren, men samtidig kompleks smak, og har en fyldighet som skiller det fra andre produkter i samme kategori. Dette viser at vinneren er et premium-produkt, der råvare og produksjon spiller på lag.

Dagfinn Pedersen, salgssjef ved Rørosmeieriet tok i mot prisen og det var en tydelig rørt mottaker som tok i mot prisen på vegne av alle ansatte på Rørosmeieriet; alle som med kjærlighet lager de produktene som gang på gang vinner sterke finaler i Det Norske Måltid, og hele matmiljøet på Røros. Rørosmeieriet har tidligere mottatt prisen for sitt Røros Smør og sin Røros Rømme.

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er en myk, smakfull ferskost.

Meierifaglig håndverk

Alle gode ting er 3

Rørosmeieriets Røros Smør vant finalen i 2013 mens Røros Rømme vant finalen i 2015. -Jeg er overveldet over at vi igjen har klart å vinne Det Norske Måltid, sier meieribestyrer Trond V. Lund. -Det har etter hvert blitt et fantastisk mangfold av gode norske meieriprodukter, så vi vet at vi konkurrerer i en hard klasse. Det er spesielt artig å vinne med cottage cheese som kanskje ikke er en produktkategori som mange forbinder med en smaksvinner. Jeg håper at flere med dette får øynene opp for Rørosmeieriets Cottage Cheese, sier han.

Høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid 2016

Det var den unisone tilbakemeldingen fra finalejuryen etter at de har smakt seg gjennom alle produktene for å finne årets vinnere.

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland). Se mer her: www.detnorskemaltid.no

Interessert i å lese mer? Finn ut mer om våre produkter og prøv ut oppskriftene som våre ansatte har samlet sammen.