Chili sin carne

Visste du at skjørost er som den mexicanske osten Queso Fresco? Det gjør skjørost perfekt i mexicanske retter som taco og chili.Gjør gjerne klart og mål opp alle ingrediensene på forhånd, så går tilberedingen fortere.

INGREDIENSER 4-6 PERS:

Del 1:

›1 dl olivenolje

›1 st løk, hakket

›1 st stjerneanis

›3 st hvitløksfedd, hakket smått

›1 st fersk chili, hakket smått

›2 ss tomatpuré

Del 2:

›3 dl rødvin (eller 3 ss rødvinseddik)

›400 g hakkede tomater – finnes på boks

›5 dl kraft, grønnsak eller kylling

›400 g kidneybønner

›230 g flådd paprika – finnes på boks.

Del 3:

›2 ss olivenolje

›1 ½ ss spisskummen

›1 ss chilipulver

›½ ss paprikapulver, gjerne røkt

›1 ss ketchup

›1 ss Worcestershiresaus

›125 g romtemperert Røros Smør

Del 4:

›30 g mørk – minst 70% – sjokolade, hakket

›salt og pepper

Servering:

›300 g Skjørost

Røros Rømme 39% fett

›limejuice

›fersk koriander.

Slik gjør du:

Del 1: Varm olivenoljen og brun alt til det er lett brunet og mykt.

Del 2: Tilsett rødvin og kok inn. Bland så inn resten av ingrediensene og la det småkoke i 10 min. Ta ut anisen.

Del 3: Varm olivenolje i en panne. Brun alt unntatt smøret i oljen i et par minutter. Rør så krydderblandingen litt etter litt inn i smøret.

Ta gryta av varmen og rør inn kryddersmøret litt etter litt. Dette gjør at du får en fyldigere smak og blank gryte.

Del 4: Rør inn sjokoladen og smaksett med salt og pepper.

Servering: Legg skjørosten i en dyp tallerken og øs gryta over skjørosten.

Topp med Røros Rømme, en skvis med limejuice og litt fersk koriander.

VARIASJON: Bruk gjerne opp grønnsaksrester i gryta. Gryta kan også serveres med feks. ris, frisk salat og grønnsaker, lefse, brød, maischips..

TIPS! Gryta (til og med del 4) kan fint fryses.