Chili sin carne
Visste du at skjørost er som den mexicanske osten Queso Fresco? Det gjør skjørost perfekt i mexicanske retter som taco og chili.Gjør gjerne klart og mål opp alle ingrediensene på forhånd, så går tilberedingen fortere.
INGREDIENSER 4-6 PERS:
Del 1:
›1 dl olivenolje
›1 st løk, hakket
›1 st stjerneanis
›3 st hvitløksfedd, hakket smått
›1 st fersk chili, hakket smått
›2 ss tomatpuré
Del 2:
›3 dl rødvin (eller 3 ss rødvinseddik)
›400 g hakkede tomater – finnes på boks
›5 dl kraft, grønnsak eller kylling
›400 g kidneybønner
›230 g flådd paprika – finnes på boks.
Del 3:
›2 ss olivenolje
›1 ½ ss spisskummen
›1 ss chilipulver
›½ ss paprikapulver, gjerne røkt
›1 ss ketchup
›1 ss Worcestershiresaus
›125 g romtemperert Røros Smør
Del 4:
›30 g mørk – minst 70% – sjokolade, hakket
›salt og pepper
Servering:
›300 g Skjørost
›limejuice
›fersk koriander.
Slik gjør du:
Del 1: Varm olivenoljen og brun alt til det er lett brunet og mykt.
Del 2: Tilsett rødvin og kok inn. Bland så inn resten av ingrediensene og la det småkoke i 10 min. Ta ut anisen.
Del 3: Varm olivenolje i en panne. Brun alt unntatt smøret i oljen i et par minutter. Rør så krydderblandingen litt etter litt inn i smøret.
Ta gryta av varmen og rør inn kryddersmøret litt etter litt. Dette gjør at du får en fyldigere smak og blank gryte.
Del 4: Rør inn sjokoladen og smaksett med salt og pepper.
Servering: Legg skjørosten i en dyp tallerken og øs gryta over skjørosten.
Topp med Røros Rømme, en skvis med limejuice og litt fersk koriander.
VARIASJON: Bruk gjerne opp grønnsaksrester i gryta. Gryta kan også serveres med feks. ris, frisk salat og grønnsaker, lefse, brød, maischips..
TIPS! Gryta (til og med del 4) kan fint fryses.