Berits kjøleskapsgrøt

Dette trenger du

1 dl speltflak eller havregryn
1 dl Tjukkmjølk
1 dl Mjølk eller vann
1 ts vaniljepulver
2 ss boghvete

Rør og la stå i kjøleskap over natten.

Dagen etter tilsetter du

1 ss aroniajuice
1/4 eple i tynne skiver
2 ts gresskarkjerner
2 ts solsikkefrø
1 neve bær (feks. krekling og tyttebær)
1/2 ts kanel

Hvis grøten er litt tynn, kan du justere konsistensen med litt havregryn på morgenen.

Berit jobber på Rørosmeieriet. Hun er yogadame med sans for vegetarmat med dobbel mengde smør. Hun bor i et hus i skogen, omgitt av herlige einerbær, kantareller, tyttebær og mye annet godt som hun putter i maten.

Berits kjøleskapsgrøt er lettvint grøt som det er lett å variere og tjukkmjølk er perfekt til dette, med sin milde og friske smak. Hun har valgt topping som gir både sødme, bitterhet og crunch. Dette kan du selvfølgelig variere som du vil.