Tjukkmjølksricotta
Slik gjør du det:
Varm mjølka med saltet til 88 grader. Rør hele tiden så den ikke svir seg.
Ta kjelen av platen og rør inn sitronsaften. Rør godt og la den stå uten å røre i 5–10 minutter.
Legg et klede over et dørslag med en bolle under og hell i blandingen.
La ostemassen renne av i omtrent 20–40 minutter. Jo mer væske som renner av, jo tykkere blir ricottaen.
Ricottaen kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.
Serveringsforslag:
1 skive surdeigsbrød stekt gyllen i olivenolje
1 fedd hvitløk
1/2 dl tjukkmjølksricotta
1 ss olivenolje
10 cm purreløk, skylt og skivet
4-5 sukkererter, delt i to
Ristede pinjekjerner
Litt dill og spirer
Noen epleskiver
1 ts lys sirup
Pepper og salt
Fremgangsmåte
Stek purreløken i olivenolje på middels varme til den er myk
Ringle over litt sirup og salt
Gni inn litt hvitløk på toasten og smør på rikelig med ricotta
Legg på grønnsaker, dill, spirer og epleskiver