Gule bomber
Gule bomber er små makroner fylt med gul krem. Kan minne om suksessterte, og er virkelig en smakseksplosjon i munnen.
Du trenger:
Gul krem
3 stk eggeplommer
1,25 dl Økologisk Fløte
80 g sukker
1,5 ts maisstivelse
0,5 ts vailjesukker
100 g Økologisk Røros Smør™ 1% Havsalt
Makronmasse
3 stk eggehviter
150 g sukker
230 g mandler
Sjokolade til pynting
150 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Gul krem
-
Ha eggeplommer, sukker, fløte, maisstivelse og vaniljesukker i en kjele og visp det sammen. Varm forsiktig opp til det koker mens du hele tiden rører. La det koke til du har en tjukk krem. Det tar rundt 2 minutter.
-
Trekk kjelen vekk av varmen og pisk inn smøret. Ha alt over i en skål og legg plastfolie på den varme kremen. Sett i kjøleskapet. Kremen skal bli helt kald.
Makronmasse
- Ha mandlene i en blender og mal til mandelmel.
-
Pisk eggehviter til du får myke topper, og pisk deretter inn sukker. Pisk i 10 minutter før du vender inn mandelmelet. Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakebrett dekket med bakepapir.
-
Stekes på 180 grader i omtrent 15 minutter. La dem kjøle seg ned på brettet før du løfter dem forsiktig over på en rist.
Montering og pynting
-
Ha kremen over i en sprøytepose. Sprøyt gul krem på den flate delen av en makron og klem sammen med en annen.
-
Smelt sjokoladen over vannbad. Ringle sjokolade over bombene. Legg dem over på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Gule bomber kan spises med det samme eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.