Juletorsk med Sandefjordsmør
Dette trenger du:
800 g torsk loin
4 ss salt
2 ts hel pepper
4 stk laurbærblad
600 g mandelpotet
600 g kålrot
300 g gulrot
150 g Økologisk Røros Smør 1% Havsalt
0,5 dl Økologisk fløte 39% fett
Salt & pepper
2 dl Økologisk fløte 39% fett
1/2 ts jevner
200 g Økologisk Røros Smør 1% Havsalt
3 ss fersk gressløk
1 ss sitronsaft
Slik gjør du det:
Skrell og kutt kålrot og gulrot i terninger. Kok til de er helt møre. Sil av vannet og ha i smør og fløte, mos til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Lag melkeblanding til torsken ved å varme opp helmelk, salt, pepper og laurbærblad til 80 grader. La blandingen kjøle seg ned før du legger i torsken og lar den ligge en time. Etter en time har gått varmer du opp blandingen til kokepunktet mens torsken ligger i og lar torsken trekke i ca ett kvarter.
Kok opp fløte med maisenna og tilsett kaldt smør under omrøring. Ta sausen av varmen og smak til med sitronsaft, gressløk, salt og pepper. Server med mandelpotet.
Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).
Oppskrifter av Simen Vatne / SimenVatne.no