17.mai pavlova
Pavlova er en populær festkake i mange anledninger. Prøv denne 17.mai-pyntete kaken! Med margensbunn, deilig hjemmelaget vaniljekrem og friske bær.
Ved å lage vaniljekremen selv får du brukt opp en del av eggeplommene som blir til overs fra marengsbunnen.
Dette trenger du til en kake:
Marengsbunn:
6 eggehviter, romtemperert
1 ts hvitvinseddik
250 g sukker
1 ss maizenna
1 ts vaniljesukker
Vaniljekrem:
2,5 dl helmjølk
0,5 dl fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukker
30 g maizenna
2 pl gelatin
1 boks (3 dl) pisket fløte
Slik gjør du det:
Marengsbunn:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Visp eggehvite til et hardt skum og tilsett hvitvinseddik. Deretter tilsetter du litt og litt av sukker blandet med vaniljesukker og maizenna. Når marengsen er så stiv at du kan snu opp ned på bakebollen uten at den faller ut er den ferdig.
- Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett formet som et rektangel. Stek marengsen nederst i ovnen, senk temperaturen til 100 grader. Stek i omtrent 75-80 minutter. Avkjøl på rist. Marengsbunnen holder seg godt noen dager og kan derfor lages i forveien.
Vaniljekrem:
- Rør ut maizenna i en halv dl melk. varm så opp alt unntatt gelatinen til det tykner. Det skal ikke koke.
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut og rør inn i den varme kremen. Avkjøl kremen. Rør underveis slik at det ikke dannes snerk på toppen.
- Når den er avkjølt blander du vaniljekremen med pisket fløte og setter kaldt
Montering:
- Fordel vaniljekremfyllet over marengsbunnen rett før servering
- Bruk friske bær i rødt og blått til å lage det norske flagget på toppen