Tjukkmjølkspannacotta med skogsbærsaus
Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere til mange anledninger. Den er super å servere når du selv vil ha mer tid til gjestene. Du kan nemlig lage den ferdig dagen i forveien. Denne tjukkmjølkspannacottaen med skogsbær på toppen vil raskt bli en favoritt.
Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:
2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang
Skogsbærsaus:
200 gram skogsbær
40 gram melis
1 ss limesaft
Pistasjenøtter til pynt på toppen
Slik gjør du det:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
- Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
- Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
- Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
- Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
- Sil blandingen, hell den i porsjonsformene eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over.
- Skogsbærsaus:
La skogsbærene tine og tilsett deretter melis og lime og bladt godt sammen. Smak til om det trengs mer søtt eller syre. Et tips er å ikke lage den alt for søt da pannacottaen i seg selv også er søt.
TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.