Tjukkmjølkspannacotta med skogsbærsaus

Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere til mange anledninger. Den er super å servere når du selv vil ha mer tid til gjestene. Du kan nemlig lage den ferdig dagen i forveien. Denne tjukkmjølkspannacottaen med skogsbær på toppen vil raskt bli en favoritt.

Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:

2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang

Skogsbærsaus:
200 gram skogsbær
40 gram melis
1 ss limesaft

Pistasjenøtter til pynt på toppen

Slik gjør du det:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
  2. Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
  3. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
  4. Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
  5. Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
  6. Sil blandingen, hell den i porsjonsformene eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over.
  7. Skogsbærsaus:
    La skogsbærene tine og tilsett deretter melis og lime og bladt godt sammen. Smak til om det trengs mer søtt eller syre. Et tips er å ikke lage den alt for søt da pannacottaen i seg selv også er søt.

TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.