Varm sjokolade med chili
Varm sjokolade er ofte en god idé, enten om du sitter hjemme foran peisen, er ute på tur eller har en god frokost. Denne varianten med chili er smakfull og gir deg ekstra varme.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
1L helmjølk eller lettmjølk
150 gram sjokolade, helst dronningsjokolade eller mørkere
2-3 ts sukker
1/2 chili uten frø finhakket (du kan med fordel knuse chilien i en mortel)
Pisket fløte til å ha på toppen
Slik gjør du det:
1. Hakk sjokoladen, ha den over i en kjele sammen med en liten skvett av melka og smelt.
2. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du resten av melka og finhakket chili og varmer opp under omrøring til kokepunktet, men ikke la det koke.
3. Vil du sile av chilibitene, bruk et dørslag og sil av rett før servering.
4. Topp eventuelt med pisket fløte.