Smakfull skjørostkrem toppet med rødbeter og hasselnøtter
Skjørost er et supert produkt å bruke som base for å lage en smakfull, proteinrik dipp med fyldig konsistens. Dette er en rett som passer perfekt til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en snacksrett.
Dette trenger du til 4 porsjoner
Skjørostkrem:
300 g skjørost
1 dl vann
1/3 lime, saften
1 fedd hvitløk
1 ss olivenilje
En klype salt
Kajennepepper
Topping
100 g hasselnøtter
3-4 rødbeter
Ruccola
Slik gjør du det:
Rødbeter:
- Start med å koke rødbeter hele til de er møre i en kjele da dette tar litt tid, ca. 25 min. Skallet kommet lett av når de er kokt. Det er bare å gni det av.
Skjørostkrem:
- Kjør skjørost, vann, lime, hvitløk og olivenolje i en foodprocessor eller grønnsaksmoser til en jevn masse.
Ristede hasselnøtter:
- Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de har fått en gyllen farge.
- Mens de enda er varme, ha de over i et kjøkkenhåndle og rull nøttene inni håndkle. Da faller skallet lett av.
- Hakk nøttene grovt eller server hel.
Montering:
- Start med å bre skjørostkremen utover et brett, skål eller fat.
- Topp deretter med ristede hasselnøtter og rødbeter skjært i passende biter.
- Ha over litt ruccola og olivenolje til slutt.