Smakfull skjørostkrem toppet med rødbeter og hasselnøtter

Skjørost er et supert produkt å bruke som base for å lage en smakfull, proteinrik dipp med fyldig konsistens. Dette er en rett som passer perfekt til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en snacksrett.

Dette trenger du til 4 porsjoner

Skjørostkrem:

300 g skjørost

1 dl vann

1/3 lime, saften

1 fedd hvitløk

1 ss olivenilje

En klype salt

Kajennepepper

Topping

100 g hasselnøtter

3-4 rødbeter

Ruccola

Slik gjør du det:

Rødbeter:

  1. Start med å koke rødbeter hele til de er møre i en kjele da dette tar litt tid, ca. 25 min. Skallet kommet lett av når de er kokt. Det er bare å gni det av.

Skjørostkrem:

  1. Kjør skjørost, vann, lime, hvitløk og olivenolje i en foodprocessor eller grønnsaksmoser til en jevn masse.

Ristede hasselnøtter:

  1. Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de har fått en gyllen farge.
  2. Mens de enda er varme, ha de over i et kjøkkenhåndle og rull nøttene inni håndkle. Da faller skallet lett av.
  3. Hakk nøttene grovt eller server hel.

Montering:

  1. Start med å bre skjørostkremen utover et brett, skål eller fat.
  2. Topp deretter med ristede hasselnøtter og rødbeter skjært i passende biter.
  3. Ha over litt ruccola og olivenolje til slutt.