Horn fylt med skjørost og spekeskinke
Disse skinkehornene med skjørost og spekeskinke er en skikkelig god kombo.
Passer perfekt til frysing og matpakka.
Dette trenger du til ca. 20 horn:
500 g siktet mel
250 g fin sammalt mel
250 g grov sammalt mel
100 g Røros Smør™, smeltet
7 dl temperert Syrna Naturell eller evt. helmjølk
1 pk gjær
2 ts sukker
1 ts salt
Skjørost og spekeskinke
Fersk basilikum eller andre urter
Egg til pensling før steking
Slik gjør du det:
- Smuldre gjær i en bakebolle.
- Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
- Rør ut gjær i væsken.
- Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i omtrent 10 minutter.
- Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
- Ha deigen over på melet overflate, og del opp i to emner. Kjevle ut hvert emne til en flat, rund leiv.
- Del opp leiven i trekanter. Legg på fyllet i den brede enden.
- Rull sammen fra den brede enden og inn mot spissen.
- Legg over på stekebrett og bøy dem litt slik at de får ønsket form. Etterhev i ca 30 minutter.
- Pensle med egg og strø på valmuefrø før steking.
- Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 15 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
- Avkjøl på rist.