Luftig og sprø focaccia toppet med skjørost

Focaccia er et brød som passer til det meste av mat. På tapasbordet, til grillmaten, til salaten, pastaretten eller koldtbordet. Denne focacciaen er eltefri og krever liten innsats totalt selv om hevetiden er lang. Sett deigen til frokost og du har fersk focacciabrød til middag.

Du trenger (til en ovnslangpanne):

750 g hvetemel
600 g vann
15 gram salt
30 gram olivenolje
Halv pakke tørrgjær

1 liten boks Skjørost (160g)
Havsalt/flaksalt
Fersk rosmarin

Slik gjør du det:

  1. Ha mel, gjær og vann i en bolle og bland sammen til alt melet er blandet inn. Dekk til med plast og la deigen hvile i 30 min.
  2. Hell over olje og salt og knip det inn i deigen og samle den deretter til en ball. Dekk til med plast og la deigen hvile i nye 30 min. Da får glutenet tid til å utvikle seg.
  3. Nå er det tid for å strekke og brette deigen. Ha vann på hånda og ta tak i deigen langs kanten av bollen. Brett deigen over seg selv. Snu på bollen og gjenta hele veien rundt. Dekk på plast og la hvilke i nye 30 min.
  4. Strekk og brett igjen, dekk til med plast og la den heve i ca 2 timer til dobbelt volum.
  5. Når deigen er ferdig hevet, ha den over i en dyp langpanne som hører til ovnen. Ha i bakepapir i bunn før du heller over godt med olivenolje somdu smører opp på kantene. Hvelv deigen forsiktig over i langpanna uten å miste for mye luft fra deigen. Bruk olivenolje på hendene blir det lettere. Strekk og dytt deigen forsiktig ut mot kantene.
  6. La den så etterheve 1-2 timer.
  7. Sett ovnen på 230 grader.
  8. Topp focacciaen med olivenolje, flaksalt, rosmarin og en boks skjørost. Trykk så ned i deigen med fingertuppene slik at du får små groper som oljen samler seg i over hele focacciaen.
  9. Stek i ca 30 min avhengig av ovn. Plasser den litt under midten i ovnen.