Luftig og kremet sjokolademousse
Når du vil unne deg noe ekstra godt, er en hjemmelaget sjokolademousse et sikkert valg. Denne er både luftig, kremete og med en skikkelig god sjokoladesmak.
Du trenger (til 4 store eller 6 mindre porsjoner):
100 gram mørk sjokolade
2 dl fløte
2 eggeplommer
2 eggehviter
25 g melis
En liten klype salt
Slik gjør du det:
- Smelt sjokoladen over vannbad. Sett en bolle i en kjele med vann. Ha den på plata og la vannet varmes opp slik at sjokoladen smelter. Pass på at ikke noe av vannet kommer over i sjokoladen. Sjokoladen må deretter avkjøles til ca. fingertemperatur. Ellers vil eggene koagulere når de skal blandes inn i sjokoladen.
- Pisk fløten til en løs krem. Skill eggene i plommer og hviter.
- Pisk deretter eggehvitene til en marengs i en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Start med lav hastighet til det skummer før du setter opp hastigheten. Tilsett litt og litt melis. Marengsen er stiv nok når du kan holde bollen opp ned uten av den faller ut.
- Ha én og én eggeplomme i den smeltede sjokoladen mens du rører kraftig til en glatt krem.
- Ved forsiktig inn kremen i sjokoladeblandingen. Når dette har blitt en jevn masse blander du forsiktig inn marengsen. Det er viktig å være så forsiktig som mulig for å beholde mest mulig luftighet i sjokolademoussen.
- Vend deretter inn litt salt og ha sjokolademoussen over i passende serveringsglass.
- Sett den kaldt i kjøleskap et par timer eller over natta.
- Topp med det du ønsker, f.eks friske bær, hakket sjokolade eller nøtter.