Vi er nominert til Matprisen 2020 – Årets produsent!

Vi er nominert til Matprisen 2020 i kategorien Årets produsent, noe vi er utrolig stolte og takknemlig over. Vi takker for nominasjonen!

Matprisen 2020

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi. Den ble etablert i 2014. Matprisen eies av DebioInfo. De nominerte for 2020 fordeles på åtte ulike priskategorier: Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Formidlerprisen, Barne- og ungdomsprisen, Debio-prisen, og Kokkeprisen.

Vi er utrolig takknemlige for nominasjonen!

Begrunnelse for nominasjonen

Matprisen skriver følgende:

Nøden lærer naken trønder å spinne – eller i hvert fall å kinne. Rørosmeieriet ble stiftet da Tine la ned sitt meieri på Røros i 2001. Siden den gang har Rørosmeieriet vært en foregangsaktør innen kvalitet og bærekraft i meieriproduksjon. Meieriet er heløkologisk, satser på både tradisjonelle og utradisjonelle kvalitetsprodukter og har et bredt fokus på bærekraft som blant annet involverer å gi insentiver til bønder som øker beitetid og grovfôret hos kyrne. I løpet av de siste tjue årene har det vokst fram et solid økomiljø blant bøndene i Røros-traktene, noe meieriet må ha mye av æren for. Fra en liten distribusjon er nå flere av produktene fra Rørosmeieriet tilgjengelig i flere dagligvarebutikker rundt i landet. Rørosmeieriet har vist at å satse på tradisjonelle meieriprodukter, bærekraft og er en suksessoppskrift. Det er ikke noe skjørt med skjørostprodusenten.

Annonsering av vinneren vil foregå 7.desember 2020. Følg med.

Interessert i å lese mer? Finn ut mer om våre produkter og prøv ut oppskriftene som våre ansatte har samlet sammen.