Tjukkmjølkspannacotta

Dette trenger du for 6 personer

3 dl Fløte (helst øko. fløte fra Rørosmeieriet).
3 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros.
80 gram sukker
½ vaniljestang – skrap ut frøene
3,5 gelatinplater (hvis du skal servere den i glasset, kan du bruke litt mindre).

Tilbehør

Eks. friske bær, varme bær eller bærsaus

Slik gjør du:

1. Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min.

2. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme.

3. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn.

4. Avkjøl. Tilsett deretter tjukkmjølka.

5. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer. Tiden den trenger avhenger litt av fasongen på formen/glasset.

6. Pannacottaen kan serveres i glasset, eller du kan løsne den fra glasset ved å varme glasset kjapt på utsiden og/eller bruke en skarp liten kniv langs kanten av pannacottaen. Da vil den lett løsne fra formen.

7. Servér med bær eller bærsaus etter fritt valg! Ta den gjerne ut en time i forveien så den blir temperert, da kommer smaken bedre frem 🙂