Tjukkmjølkspannacotta

Tjukkmjølkpannacotta er Rørosmeieriets vri på den populære italienske desserten. Dette er en super dessert å lage om du har gjester da den fint kan lages dagen i forveien og settes i kjøleskapet over natta. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Ekstra godt tilbehør er selvplukkende blåbær eller multer.

Du trenger (til 4-6 porsjoner):

3,5 plate gelatin

3 dl fløte

80 gram sukker

1/2 vaniljestang

3 dl Tjukkmjølk

Tilbehør: friske bær

Tjukkmjølkspannacotta med lune bær. Foto: Geir Foden.

Slik gjør du:

1. Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min.

2. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme.

3. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn.

4. Avkjøl. Tilsett deretter tjukkmjølka.

5. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer. Tiden den trenger avhenger litt av fasongen på formen/glasset.

6. Pannacottaen kan serveres i glasset, eller du kan løsne den fra glasset ved å varme glasset kjapt på utsiden og/eller bruke en skarp liten kniv langs kanten av pannacottaen. Da vil den lett løsne fra formen.

7. Servér med bær eller bærsaus etter fritt valg! Ta den gjerne ut en time i forveien så den blir temperert, da kommer smaken bedre frem 🙂