Tjukkmjølkspannacotta i rødt, hvitt og blått

Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere på 17.mai. Nasjonaldagen er ofte en travel dag og da er det perfekt å lage klart desserten dagen i forveien.

Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:

2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang

Jordbærsaus:
1 pakke frosne jordbær som må tines opp (ca. 400 gram)
80 gram melis
1-2 ss limesaft (evt sitron)

Slik gjør du det:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
  2. Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
  3. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
  4. Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
  5. Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
  6. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over. Vil du ha pannacottaen til å stivne skrått i glasset slik som på bildet tar du og legger glassene på skrå oppi en form eller liknende før du heller blandingen over i glassene
  7. BÆRSAUS: kjør melis, tinte jordbær og limesaft med en stavmikser til en jevn masse. Ta over pannacottaen rett før servering
  8. Pynt med blåbær og jordbær for å få frem både rødt, hvitt og blått

TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.