Røros-isruller med Røros Yoghurt Tyttebær

En morsom måte å servere is på! Denne oppskriften faller i smak hos både barn og voksne. Dette er noe du kan imponere med neste gang du skal ha gjester. Dette er en grunnoppskrift der alle kan velge den smaken de liker best. Prøv også Røros-isruller med sjokolade, naturell eller yoghurt-isruller. Av én kuldeblanding klarer du å lage 4 runder med is før den smelter for mye. Vi anbefaler å jobbe raskt.

Trenden kommer opprinnelig fra Thailand der det heter fried ice cream. Du kjenner det også kanskje som frozen ice cream rolls.

En film av metoden ligger nederst på denne siden.

Kuldeblanding

1500 gram isbiter

2 dl vann

500 gram salt

Base til én is

60 ml fløte

2 ss Røros Yoghurt Tyttebær

1 ss sukker

Forberedelser
Sett serveringsskålene/glassene i fryseren en stund slik at det er ordentlig kaldt til du skal legge isrullene oppi.

Kok opp fløten og sukkeret. Kok gjerne opp til flere porsjoner med det samme. Når det begynner å boble tar du kjelen av plata og avkjøl blandingen. Bland sammen den avkjølte fløte- og sukkerblandingen med yoghurten.

Lag en kuldeblanding i en stor form. Rør om slik at saltet får blandet seg godt. Sett en mindre form oppå og vent i 15 min til det har blitt ordentlig kaldt og et islag har lagt seg utenpå den store forma. Det er viktig at isbitene er jevnt fordelt slik at formen på toppen får et jevnt kuldelag fra undersiden.

Hvordan lage isrullene
Etter 15 min heller du over blandingen i formen og jobber med isen med to sparkelspader eller liknende til den begynner å tykne. Jo lengre isen blir jobbet med, jo bedre blir den. Bre den deretter utover i et tynt lag og vent til det er helt frosset, det tar et par minutter. Bruk den ene spaden til å lage rullene. Sett spaden i den ene enden og skyv slik at det dannes ruller. Server i valgfritt fryst glass. Skal du lage flere etter hverandre, er et tips å putte de ferdiglagede rullene i fryseren i mellomtiden slik at de ikke smelter.

Pynt med det du vil, for eksempel bær, nonstop, smash, bærsaus, sjokoladesaus, karamellsaus eller krem.