Nå skal du få kjenne Rørosmeieriet på kroppen

Har du noen gang lurt på hvordan produksjonen i et meieri foregår? Eller hvordan Rørosmeieriet utvikler nye produkter? Har du kanskje til og med hatt lyst til å være med å teste nye produkter før de kommer til salgs i butikken?

Nå kan du snart få sjansen til å være med på alt dette i Rørosmeieriets Opplevelsesmeieri.

– Da skjørosten vår fikk utmerkelsen Geografisk Beskyttet Betegnelse, gikk det for alvor opp for meg hvilket ansvar vi har tatt på oss, og hvor viktig det er å føre denne arven videre, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

Folk skal få bruke sansene

Med det i bakhodet, begynte så smått planene i 2016. I opplevelsesmeieriet skal kompetansen og historien Rørosmeieriet brenner for videreformidles, og det skal skapes opplevelser som publikum skal kunne føle på kroppen.

Hilde Myhren er prosjektleder, og skal fylle de nye, lyse lokalene med innhold.
– Vi skal skape et opplevelsesmeieri med stor variasjon slik at folk har lyst til å komme tilbake, gang etter gang. Folk skal få bruke sansene, de skal få smake på produkter og også være med på produktutvikling, sier hun.

I opplevelsesmeieriet skal kompetansen og historien Rørosmeieriet brenner for videreformidles, og det skal skapes opplevelser som publikum skal kunne føle på kroppen.

Det stedet du MÅ besøke

I sommer åpnet de en butikk på meieriet, der besøkende har fått være med på omvisninger og kunne kost seg i sola med deilig, lokalprodusert softis. Fra neste vinter skal opplevelsesmeieriet være oppe og gå for fullt, og målet er 5000 besøkende det første året.

– Rørosingene skal få årskort og det skal være det stedet du bare må oppleve når du er på Røros. Vi skal bli den mest besøkte attraksjonen på Røros på sikt, og klarer vi det, bidrar vi til å styrke Røros som bærekraftig reiselivsdestinasjon, sier Trond Vilhelm Lund.

Interessert i å lese mer? Finn ut mer om våre produkter og prøv ut oppskriftene som våre ansatte har samlet sammen.