Nå skal du få kjenne Rørosmeieriet på kroppen

Har du noen gang lurt på hvordan produksjonen i et meieri foregår? Om du tar turen innom Rørosmeieriet sine lokaler i Sollihagaen 2 på Røros kan du få et innblikk i produksjonen av våre produkter, historien til Rørosmeieriet, lære om økologisk landbruk, samt delta på en aktivitet.

– Da skjørosten vår fikk utmerkelsen Geografisk Beskyttet Betegnelse, gikk det for alvor opp for meg hvilket ansvar vi har tatt på oss, og hvor viktig det er å føre denne arven videre, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

Folk skal få bruke sansene

Under omvisningen videreformidles kompetansen og historien til Rørosmeieriet, og vi byr på opplevelser som publikum kan føle på kroppen.

Hilde Myhren er prosjektleder, og har fyllt de nye, lyse lokalene med innhold.

– Vi har skapt et meieri for opplevelse, med stor variasjon slik at folk har lyst til å komme tilbake, gang etter gang. Folk får bruke sansene,  smake på produkter og også delta på en aktivitet, sier hun.

Under omvisning på meieriet skal kompetansen og historien til Rørosmeieriet videreformidles.

Det stedet du MÅ besøke

Vi har åpnet en butikk på meieriet hvir vi byr på enkel servering med tjukkmjølksvafler, eplekake, økologisk softis og nytraktet kaffe. Vi selger også «minner» fra meieriet og diverse miljøvennlige produkter.

– Meieriet skal være det stedet du bare må oppleve når du er på Røros. Vi skal bli den mest besøkte attraksjonen på Røros på sikt, og klarer vi det, bidrar vi til å styrke Røros som bærekraftig reiselivsdestinasjon, sier Trond Vilhelm Lund.

Interessert i å lese mer? Finn ut mer om våre produkter og prøv ut oppskriftene som våre ansatte har samlet sammen.