Hva er forskjellen på Crème Fraîche, Lettrømme og Røros Rømme?

Lett Crème Fraîche har en kremet, fyldig konsistens og gir fin syrlighet til smaksrike retter. Den er perfekt i varme retter som saus, suppe og stuinger da den har kvaliteter som gjør at den ikke skiller seg. Den er også god til kalde dressinger og dipper.

Tips: Prøv den i en indisk gryte for ekstra kremet og fyldig konsistens!

Røros Rømme har en fløyelsmyk konsistens. Den er kokestabil og egner seg spesielt godt til sauser og supper, og er spesielt god sammen med spekemat og tjukkmjølk. Rømme er også perfekt for å erstatte fløte i oppskrifter.

Tips: Pisk den opp til en syrlig rømmekrem og smaksett med rørt tyttebær, eller topp bakt potet med pisket rømme.

Røros Lettrømme er en lettere og friskere versjon av Røros Rømme. Den passer godt til dressing og dipp, eller som topping på taco. Lettrømmen egner seg ikke i varme retter da den ikke er kokestabil.

Kort oppsummert: I gryter og supper gjør Lett Crème Fraîche seg best, Røros Rømme er multifunksjonelt, og Lettrømme gjør seg best i kalde retter.

Foto: Tom Gustavsen

Røros Rømme er lavpasteurisert, altså en varmebehandling på 72 grader i 15 sekunder og den er ikke-homogenisert. Røros Rømme syrnes fra fløte over minimum 3-4 dager til den har riktig PH og er klar til bruk.

Røros Lettrømme er høypasteurisert. Det vil si at den er varmebehandlet på 80-85 grader i ca. ett minutt. Lettrømmen er også homogenisert, Homogenisering er en prosess der melka utsettes for trykk, slik at fettet finfordeler seg i melka, og ikke flyter opp til toppen og klumper seg.

Lett Creme Fraiche er høypasteurisert og homogenisert. For å syrne produktet har vi brukt en unik melkesyrekultur, en flere hundre år gammel kultur med aktive melkesyrebakterier, med utspring fra tettegrasplanten her i distriktet.

Fettprosenten varierer i de ulike produktene.

Interessert i å lese mer? Finn ut mer om våre produkter og prøv ut oppskriftene som våre ansatte har samlet sammen.