Vi vant Bærekraftsprisen 2024

Vinner av Bærekraftsprisen 2024

Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS/Albertine Vestvik.

– Det er helt klart utrolig artig å vinne en slik pris, og at vårt arbeid i takt med naturen blir lagt merke til, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

SpareBank 1 SMN har i samarbeid med Trøndersk Matfestival etablert en bærekraftspris, hvor prisen går til den av utstillerne på festivalen som produserer lokalmat med base i Midt-Norge, og som klarer å kombinere økonomi og bærekraft aller best.

Juryen skrev i sin begrunnelse at vinneren går foran og viser åpenhet om hvordan de driver virksomheten, og ikke minst: De gjør hva de selv sier.

Prisen ble delt ut for fjerde gang under Oi! Matseminar på Scandic Nidelven 31. juli.

– Vinneren av årets bærekraftspris driver godt, men høy vekst i fjor og i foregående år kombinert med god inntjening og solid egenkapital. I tillegg har årets vinnerlag lagt seg helt i front i den grønne omstillinga som hele næringslivet står overfor.

Videre skrev juryen i sin pressemelding:

– Årets vinner bidrar til å skape et godt fagmiljø lokalt, og de stiller opp for morgendagens arbeidstakere ved å tilby flere lærlingplasser årlig. I hele tatt, årets vinner er til inspirasjon for alle utstillere på festivalen – her har vi alle noe å strekke oss etter!

Rørosmeieriet. Foto: Caroline Roka

Foto: Caroline Roka